col

Λουμίδης Κουπάτος: Ένα ξεχωριστό χαρμάνι που φέρνει την παράδοση στα μέτρα μας - Γεύση

23 Δεκεμβρίου 2016

Λουμίδης Κουπάτος: Ένα ξεχωριστό χαρμάνι που φέρνει την παράδοση στα μέτρα μας

Γύρνα πίσω στα παιδικά σου χρόνια. Τότε που, μετά τα οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής, καθόσουν με τους «μεγάλους» για να ακούσεις ιστορίες από το παρελθόν. Όλα γύρω από ένα φλιτζάνι ελληνικού, αμέσως μετά το γεύμα, σαν να βρισκόσουν σε κάποιας μορφής… ιεροτελεστία, που ευωδίαζε από το άρωμα του καφέ. Ιστορίες που αρχικά μπορεί να σου ακούγονταν σαν… παραμύθια, αργότερα εξελίχθηκαν σε αρχές και ώθηση για τις επιλογές που έκανες στη ζωή σου και πλέον ευελπιστείς και εσύ να έχεις ανάλογες για να διηγηθείς στις νεότερες γενιές. Nα διατηρήσεις κατά κάποιο τρόπο λοιπόν την παράδοση αλλά με τη δική σου πάντοτε υπογραφή. Ό,τι δηλαδή κάνει και ο Νο1 ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος από το 1919, όταν ξεκινά η ιστορία του μέχρι και σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά.

Με τη σκέψη στους νέους, λοιπόν, o Λουμίδης Κουπάτος[1], έρχεται με μια νέα δυνατή υπογραφή, πάντοτε με σεβασμό στις ρίζες του, για να δημιουργήσει μια καινούρια παράδοση αλλά και να μας ωθήσει να οδηγηθούμε στο μέλλον έχοντας πάντοτε σαν οδηγό επιτυχημένες συνταγές του παρελθόντος.

Παντρεύοντας τις ποικιλίες καφέ Arabica & Robusta και καβουρδισμένος ιδανικά ώστε να αναδύει μια απαλή γεύση, ο Λουμίδης Κουπάτος, αποτελεί δίχως αμφιβολία μια τέλεια επιλογή για διπλό ελληνικό καφέ. Χρησιμοποιώντας πάντοτε κάτι από τη μυρωδάτη νοσταλγία του παρελθόντος, αντλεί έμπνευση από προηγούμενες γενιές, «ντύνει» με σύγχρονες πινελιές και συντροφεύει σχεδόν κάθε πυλώνα της καθημερινότητάς μας: Τη μαγειρική, την τέχνη, τη μουσική. Ειδικά για την τελευταία, οι πρώτοι που «θα τα πουν» με τον Λουμίδη Κουπάτο[2] είναι οι Gadjo Dilo.

Αιτία, μια νέα σειρά mini ντοκιμαντέρ που δίνει βήμα σε εκπροσώπους των διαφόρων αυτών θεματικών, τους αφήνει να ανοίξουν την καρδιά τους και να… εξομολογηθούν πώς ταυτίζονται με το μήνυμα του Λουμίδη Κουπάτου. Πώς αντλούν έμπνευση από την παράδοση, για να δημιουργήσουν και να βάλουν ανεξίτηλη την υπογραφή τους στην ιστορία του χώρου όπου δραστηριοποιούνται. Το γνωστό σε όλους πια συγκρότημα, που «έβαλε» ξανά τα παλιά ρεμπέτικα τραγούδια σε μοντέρνα στέκια, είναι μια παρέα έξι ταλαντούχων μουσικών που διασκευάζει με μεγάλη επιθυμία για δημιουργία και πειραματισμούς. Συστήνει ουσιαστικά την gypsy jazz στο ευρύτερο ελληνικό κοινό δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μελωδικό δέσιμο με τους ήχους του παλιού, καλού ελληνικού τραγουδιού. Μια κουβέντα που γίνεται πάνω από μια κούπα Λουμίδη Παπαγάλου[3], όπως έκαναν γενιές και γενιές Ελλήνων για σχεδόν έναν αιώνα, ξετυλίγοντας όνειρα, σκέψεις, ανησυχίες και ιδέες γύρω από ένα ποτήρι. Κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι στο site του Λουμίδη Παπαγάλου[4], όπου υπάρχουν σκηνές από τις πρόβες των Gadjo Dilo, καθώς και backstage υλικό & extra πληροφορίες για τη μουσική τους.

Τέλος, μέσω του site[5], μπορείτε να κερδίσετε κάποιες από τις περιορισμένες προσκλήσεις για το live που έρχεται! Όσοι ωστόσο δεν σταθούν τυχεροί θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και πάλι μέσω του site[6] σε live streaming.

 

 

Μπορείτε να πάρετε περισσότερο… άρωμα από τον Λουμίδη Κουπάτο -και όχι μόνο- στο https://www.loumidis.gr/[7]

Spons by Loumidis Papagalos[8]

 

 


Σχόλια χρηστών

References

  1. ^ Λουμίδης Κουπάτος (www.loumidis.gr)
  2. ^ Λουμίδη Κουπάτο (www.loumidis.gr)
  3. ^ Λουμίδη Παπαγάλου (www.loumidis.gr)
  4. ^ site του Λουμίδη Παπαγάλου (www.loumidis.gr)
  5. ^ site (www.loumidis.gr)
  6. ^ site (www.loumidis.gr)
  7. ^ https://www.loumidis.gr/ (www.loumidis.gr)
  8. ^ Loumidis Papagalos (www.loumidis.gr)

Διάβασε περισσότερα: